Search
Archives

Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Κάθε χρόνο, στις 30 Ιανουαρίου τιμούμε τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Διδασκάλους της Εκκλησίας μας, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Οι τρεις φωστήρες της τρισηλίου θεότητος τιμώνται και ως προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και των διδασκάλων.  

Στο σχολείο μας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός αντιπροσωπείας μαθητών/τριών (της σημαιοφόρου, των παραστατών και της υπεύθυνης μαθήτριας για κατάθεση στεφάνου) με τη συνοδεία εκπαιδευτικού στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα (ενορία Κυριωτίσσης) τηρουμένων όλων των μέτρων για την προστασία από την πανδημία.

Στη συνέχεια, μετά το πέρας του εκκλησιασμού, οργανώθηκε εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών με την επιμέλεια των δασκάλων της Ε΄ τάξης και τη συμμετοχή μόνον των παιδιών της Ε΄τάξης για την αποφυγή του συγχρωτισμού. Η εκδήλωση μέσω της μικροφωνικής εγκατάστασης μεταδιδόταν σε όλες τις αίθουσες δίνοντας τη δυνατότητα και στα υπόλοιπα παιδιά να την ακούσουν.

Αρχικά, η δασκάλα του Α2 τμήματος μάς διάβασε λίγα λόγια για τον βίο των Αγίων Πατέρων και την προσφορά τους στην Παιδεία. Στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες της Ε΄τάξης διάβασαν αποφθέγματα των Τριών Ιεραρχών, απήγγειλαν ποιήματα, διάβασαν αποσπάσματα από τους λόγους τους και έψαλλαν το απολυτίκιο της εορτής τους με τη συνοδεία της κ. Ειρήνης, καθηγήτριας μουσικής του σχολείου μας.

Η εορτή έκλεισε με το Ύμνο προς την Παναγία μας “Αγνή Παρθένε Δέσποινα” του Αγίου Νεκταρίου που έψαλλαν τα παιδιά του Β2 τμήματος με τη συνοδεία της καθηγήτριας μουσικής.

Όλοι και όλες ευχηθήκαμε η Κυρία Θεοτόκος και οι Άγιοι Πατέρες να πρεσβεύουν στον Κύριό μας να μας απαλλάξει από την πανδημία και να φωτίσει τα παιδιά της πατρίδας μας και όλου του κόσμου να γίνουν ενάρετοι πολίτες.

  1. 20210129 093605
  2. 20210129 103924
  3. DSCF4029
  4. DSCF4033
  5. DSCF4042
  6. DSCF4053

© SanSimera.gr

Comments are closed.

Links: