Search
Archives

Διευκρινιστικές οδηγίες για τα Δημοτικά Σχολεία με την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-2021 _ ΑΓΙΑΣΜΟΣ_ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ

Σας ενημερώνουμε, σύμφωνα με νεότερες διευκρινιστικές οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, ότι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά Σχολεία) στις 8.15΄π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου.

Επομένως οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας θα προσέλθουν στις 8.15 π.μ. και μετά την τέλεση του αγιασμού στις 11.00 π.μ. από τον ιερέα θα αποχωρήσουν με την ευθύνη και συνοδεία του γονέα/κηδεμόνα (περίπου 11.30 π.μ.).

Κατά την παραμονή τους στο σχολείο, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες θα γίνει:

➢    Συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

➢    Επεξήγηση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (Φ.7/117703/Δ1/9-9-2020)

➢    Διανομή μάσκας ανά μαθητή

➢    Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας

➢    Διανομή των ατομικών δοχείων νερού/ παγουριών ανά μαθητή

➢    Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς  ανά θρανίο

➢    Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε πως οι προηγούμενες αναρτήσεις που αφορούσαν στην τέλεση του αγιασμού και την κατανομή των παιδιών της Α΄ τάξης σε τμήματα ΔΕΝ ισχύουν. Αναφορικά με την κατανομή των παιδιών της Α΄τάξης σε τμήματα, αυτή θα γίνει με παρουσία της Διευθύντριας και των διδασκαλισσών της Α΄τάξης μέσα στο κτήριο του σχολείου ματά την προσέλευση των παιδιών. Οι γονείς ΔΕΝ θα παρευρίσκονται.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η χρήση της μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για την είσοδο των παιδιών στη σχολική μονάδα. Απαγορεύεται η είσοδος προσώπων μη εχόντων εργασία στον χώρο του σχολείου (γονείς, κηδεμόνες κλπ).

Μπορείτε να διαβάσετε την νεότερη εγκύκλιο με τις οδηγίες για την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 ΕΔΩ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Θεοδώρα Γούτση

Comments are closed.

Links: