Search
Archives

ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

Σήμερα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας προγραμματισμένη άσκηση εκκένωσης του σχολικού κτιρίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, με σκοπό να διερευνηθεί ο βαθμός ετοιμότητας κυρίως των μαθητών/τριών αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Από το πρώτο δεκαήμερο του σχ. έτους 2018-19, το Διδακτικό Προσωπικό της σχολικής μας μονάδας ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και καταρτίστηκε και ο πίνακας με τις ομάδες των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια, έγινε ενημέρωση και άσκηση των παιδιών από τους/τις δασκάλους/ες τους σχετικά με το θέμα κατά τμήμα. Μελέτησαν τα διαγράμματα εκκένωσης του σχολικού κτιρίου και συζητήθηκαν οι ενδεδειγμένες αντιδράσεις και δράσεις του καθενός σε ανάλογη περίπτωση.

Σήμερα το πρωί έγινε ολιγόλεπτη παρουσίαση του σεναρίου και υπενθύμιση των ενδεδειγμένων αντιδράσεων στο σύνολο των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών από τη Δ/ντρια του σχολείου, κ. Θεοδώρα Γούτση και στη συνέχεια στις 9.30΄π.μ. ακολούθησε το σενάριο της σεισμικής δόνησης, τα μέτρα αυτοπροστασίας, η εκκένωση του κτιρίου,  η προώθηση των μαθητών/τριών στον προκαθορισμένο χώρο συγκέντρωσης και η καταγραφή των μαθητών/τριών.

Το επίπεδο της άσκησης κρίθηκε ικανοποιητικό. Τα παιδιά,  έχοντας ευαισθητοποιηθεί για το θέμα από τους/τις εκπαιδευτικούς τις προηγούμενες ημέρες αλλά και τα προηγούμενα σχολικά έτη, αντιμετώπισαν με σοβαρότητα την κατάσταση. Σε αυτό βοήθησε ιδιαίτερα και η εμπειρία τους από παρόμοιες ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τα παρελθόντα έτη. Ωστόσο, η εμπειρία που αποκτάται και οι λεπτομέρειες που διαπιστώνονται ότι χρήζουν βελτίωση από τέτοιου είδους προγραμματισμένες ασκήσεις, κρατούν σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και συνεργασίας όλους τους/τις εμπλεκόμενους/ες.

Comments are closed.

Links: