Search
Archives

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018, το Σχολείο μας τίμησε την επέτειο για τα 114 χρόνια από την επίσημη έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα με μια εκδήλωση. Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν η ένοπλη αντιπαράθεση που διεξήχθη στη Μακεδονία μας – μέρος τότε της  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – μεταξύ κυρίως Ελλήνων, Βουλγάρων και Τούρκων πριν την απελευθέρωσή της. Ο Μακεδονικός Αγώνας αποτελεί μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, γραμμένη με αίμα μαρτύρων, ηρωισμούς και ολοκαυτώματα.

Η εκδήλωση  ξεκίνησε με ομιλία για τον Μακεδονικό Αγώνα και τους ήρωες μακεδονομάχους, που έγινε με μορφή ερωτοαποκρίσεων μεταξύ της υποδιευθύντριας, κ. Καπετανάκη Ευμορφίας και του μαθητή Γεωργίου Π. του Γ2 τμήματος, ως απόγονο μακεδονομάχων. Στη συνέχεια, ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων, χρονικά, κείμενα για τη δράση ηρώων μακεδονομάχων και τραγούδια.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας. Την μουσική επιμέλεια είχε η κ.Κουρκούλη Ειρήνη, καθηγήτρια μουσικής του σχολείου μας. Η εκδήλωση έκλεισε με το εθνικό μας ύμνο.

 

Comments are closed.

Links: