Search
Archives

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Την Τρίτη 2/2/2016 και στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΥΖΗΝ επισκέφθηκε το σχολείο μας ο διατροφολόγος κ. Ανθούλας, ο οποίος ενημέρωσε τα παιδιά των Στ1 και Στ2 τμημάτων για θέματα υγιεινής διατροφής και για το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής.

Το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, παρεμβαίνει μέσω συγκεκριμένων δράσεων, στην καθημερινότητα τόσο του σχολείου και της ελληνικής οικογένειας, όσο και του συνόλου της κοινωνίας γενικότερα, παρέχοντας, μεταξύ των άλλων, διαρκή συμβουλευτική ενημέρωση σε θέματα διατροφής και σωματικής δραστηριότητας, με απώτερο στόχο τη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων και την προώθηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.   

Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων, καθώς και σε ευρύτερα θέματα που αφορούν τη διατροφή του ανθρώπου. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για το πρόγραμμα αυτό η κ. Μιχαηλίδου Ελένη (ΠΕ11).

Comments are closed.

Links: