Search
Archives

ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/10/2015, άσκηση εκκένωσης του σχολικού κτιρίου με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών/τριών και του διδακτικού προσωπικού. Η άσκηση στόχευε στην εκπαίδευση του προσωπικού και των μαθητών/τριών και την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας ανάμεσα στους εμπλεκόμενους.
Αρχικά, στην πρωινή προσευχή, η Διευθύντρια του σχολείου ενημέρωσε τους μαθητές/τριες και το διδακτικό προσωπικό για την προγραμματισμένη άσκηση. Αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεχών ασκήσεων εκκένωσης του σχολικού μας κτιρίου για περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως σεισμός ή πυρκαγιά κλπ. Στη συνέχεια παρουσίασε τον τρόπο εκκένωσης, την ασφαλή μετακίνηση προσωπικού και μαθητών και τους χώρους καταφυγής και συγκέντρωσης. Αργότερα, έγινε λεπτομερέστερη ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες διδασκαλίας. Η έναρξη της άσκησης εκκένωσης έγινε στις 11.20 π.μ. Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν από τους δασκάλους/ες και όταν ήχησε ο συναγερμός πήραν θέση ασφαλείας κάτω από τα θρανία τους και όταν δόθηκε η εντολή εκκένωσης άρχισαν με τάξη και με βάση οργανωμένο σχέδιο διαχείρισης κρίσεων να εκκενώνουν με απόλυτη ασφάλεια το σχολικό συγκρότημα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν καταμετρήθηκαν στον ορισμένο τόπο συγκέντρωσης.
Η άσκηση ολοκληρώθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο. Κατά την αποτίμηση εντοπίστηκαν αδυναμίες, επισημάνθηκαν ατέλειες αλλά συζητήθηκαν και οι απρόβλεπτοι παράγοντες που μπορεί να προκύψουν και μπορεί να επηρεάσουν μια άσκηση κυρίως σε πραγματικές συνθήκες όπου όλοι πρέπει να διατηρούν την ψυχραιμία τους.

Comments are closed.

Links: