Search
Archives

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος διεξήχθηκε για το σχολείο μας στις 6 Οκτωβρίου 2015, στις αθλητικές εγκαταστάσεις Ραχιάς εξαιτίας της μη επαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής στον χώρο του σχολείου μας. Φέτος η ημέρα αυτή είχε ως θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Στα πλαίσια της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού έγιναν αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορός, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών. Επίσης έγιναν προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση-αναστοχασμός.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους Ολυμπιακούς και παραολυμπιακούς αγώνες, την προετοιμασία, τις προπονήσεις  τις προσπάθειες, τον ανταγωνισμό αλλά και την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού.

Τις αθλητικές δραστηριότητες οργάνωσαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κ. Σταυρίδης Αθανάσιος, κ. Τσιούχας Δημήτριος και κ. Μιχαηλίδου Ελένη με τη συμμετοχή και υποστήριξη και των υπολοίπων εκπαιδευτικών του σχολείου.

Comments are closed.

Links: