Search
Archives

Τα παιδιά του Α2 στη Βιβλιοθήκη της πόλης μας

Tη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης μας επισκέφθηκαν οι μαθητές/τριες του Α2 τμήματος με τη δασκάλα τους, κ. Καράμπελα Παναγιώτα, στις 11/11/2014, προκειμένου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Το χρυσόψαρό μου!” Το πρόγραμμα βασίζεται στην ανάγνωση του ομώνυμου παραμυθιού όπου ένα μικρό παιδί περιγράφει με τρυφερότητα και χαριτωμένα παραδείγματα τις αρετές και τα ελαττώματα του καλύτερού του φίλου, ενός χρυσόψαρου.
Το βιβλίο περιλαμβάνει μια απαρίθμηση διαφόρων ιδιοτήτων και συμπεριφορών -πραγματικών και φανταστικών- που το παιδί αποδίδει στο χρυσόψαρό του. Ο τρόπος που μιλάει μαρτυρά τα αισθήματά του για τον αγαπημένο του φίλο: τον νοιάζεται, τον φροντίζει, τον θαυμάζει, ξέρει τις συνήθειές του, τις ιδιοτροπίες του, αποδέχεται τα θετικά και τα αρνητικά του.
Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν εικόνες της ιστορίας. Η γυάλα του χρυσόψαρου, που τοποθετείται κάθε φορά σε διαφορετικό φόντο, το χρώμα του οποίου είναι συναφές με ό,τι συμβαίνει στον ήρωα: ροζ όταν είναι ερωτευμένος, κίτρινο-ώχρα στις διακοπές (ηλιοφάνεια, άμμος), μπλε-γκρι-μαύρο όταν βλέπει εφιάλτες (φόβος, ανασφάλεια), κόκκινο όταν θυμώνει, κλπ. Η γυάλα είναι πάντα στις αποχρώσεις του μπλε και συμβολίζει το σπίτι του, δηλαδή ένα σταθερό σημείο αναφοράς στην ζωή του ήρωα, την στιγμή που ο έξω κόσμος μεταβάλλεται διαρκώς.

Comments are closed.

Links: