Search
Archives

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Την Παρασκευή 4/04/2014 το πρωί, μια έκπληξη περίμενε τους μαθητές/τριες του σχολείου μας. Η Πυροσβεστική υπηρεσία Βέροιας ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του σχολείου μας, βρέθηκε κοντά μς για ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (πυρκαγιάς, σεισμών), δασοπυρόσβεσης, χρήσης των μέσων πυρόσβεσης.

Ο Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Χονδροματίδης Α. ενημέρωσε αρχικά τα παιδιά των Ε΄ και Στ΄ τάξεων για το έργο της Πυροσβεστικής, τα μέσα που χρησιμοποιεί, τη δασοπροστασία αλλά και για την απόκτηση καλών πρακτικών από τους πολίτες και τα μέσα πρόληψης πυρκαγιάς στο σπίτι και το δάσος.

Στη συνέχεια έγινε επίδειξη της χρήσης των μέσων πυρόσβεσης και του τρόπου πυρόσβεσης από τον Αξιωματικό, την οποία παρακολούθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες. Στη συνέχεια κάναμε πρακτική εξάσκηση όσων μάθαμε. Οι δάσκαλοι δοκίμασαν να απασφαλίσουν  έναν πυροσβεστήρα και δοκίμασαν να σβήσουν κι αυτοί τη φωτιά με πυροσβεστήρα ξηρής κόνεως, φορώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό (κράνος, γάντια…). Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με έκδηλο ενδιαφέρον την ενημέρωση και την επίδειξη πυρόσβεσης.

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία  Βέροιας για την άμεση ανταπόκρισή της και εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό έργο τους.

Comments are closed.

Links: