Search
Archives

Στο εργοστάσιο ζάχαρης Πλατέος

Το εργοστάσιο ζαχάρεως Πλατέος επισκέφθηκαν στις 18 Νοεμβρίου 2013 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης του σχολείου μας. Κατά την ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου, οι υπεύθυνοι μας είπαν ότι το κύριο προϊόν του εργοστασίου ζάχαρης είναι η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, που παράγεται από την επεξεργασία των ζαχαρότευτλων. Το εργοστάσιο επεξεργάζεται πάνω από 1.500.000 τόνους ζαχαρότευτλα ετησίως και έχει τη δυνατότητα να παράγει περισσότερους από 158.000 τόνους ζάχαρης και να καλύψει το σύνολο της εγχώριας κατανάλωσης. Για τον σκοπό αυτό, η Εταιρεία συνεργάζεται με 5.000 περίπου τευτλοπαραγωγούς από την Κεντρική Ελλάδα μέχρι την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η συγκομιδή και η βιομηχανική επεξεργασία του τεύτλου για την παραγωγή ζάχαρης (καμπάνια), γίνεται από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο κάθε έτους, διαρκεί κατά μέσο όρο 80 ημέρες και λαμβάνει χώρα στα τρία εργοστάσια της εταιρείας: Πλατέος, Σερρών και Ορεστιάδος.

Οι μαθητές/τριες και το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη της εταιρίας και το προσωπικό για την ξενάγηση, τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις το εργοστασίου. Η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία προσέφερε στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Λώτη Παναγιώτα, δασκάλα του Γ1, Χρηστίδου Χριστίνα, δάσκαλα του Γ2, Σιδεροπούλου Αγνή, δασκάλα του Γ3 και Μιχαηλίδου Ελένη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής 

Comments are closed.

Links: