Search
Archives

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 25/10/13 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η γιορτή για τη σημαία και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η γιορτή ξεκίνησε με την παράδοση της σημαίας από τη Διευθύντρια του Σχολείου μας στo σημαιοφόρο και τους παραστάτες, απευθυνόμενη σε όλους τους σημαιοφόρους και παραστάτες τους ευχήθηκε να τιμήσουν τις αξίες και τα ιδανικά που εκπροσωπεί το ιερό αυτό σύμβολο.

Στην ομιλία για το νόημα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940  η δασκάλα της Β΄τάξης, κ. Παπαδοπούλου Μαρία αναφέρθηκε στο ΟΧΙ του ελληνικού λαού για να υπερασπίσει το δίκαιο και τη λευτεριά της Ελλάδας, στις νίκες των Ελλήνων και τον ηρωισμό τους για τα οποία ολόκληρη η Ευρώπη υποκλίθηκε και θαύμασε.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ2΄τραγούδησαν και απήγγειλαν αποσπάσματα από μεγάλα έργα των Ελλήνων ποιητών – Οδυσσέα Ελύτη ? Νικηφόρου Βρεττάκου – Γιάννη Ρίτσου ? Άγγελου Σικελιανού που αναφέρονται στη μεγάλη Εθνική μας επέτειο,   βίντεο με ιστορικά ντοκουμέντα και τραγούδια της εποχής συνόδευαν τους μαθητές/τριες. Η γιορτή έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.

Την γιορτή επιμελήθηκε η δασκάλα της ΣΤ2΄ τάξης, κ. Παπαδοπούλου Μαρία. Στη γιορτή παραβρέθηκαν πολλοί γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας για να τιμήσουμε όλοι  μαζί τους αθάνατους ήρωες του 1940.

Κάντε κλι στον παρακάτω σύνδεσμο για να μας καμαρώσετε! ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗΣ

 

Comments are closed.

Links: