Search
Archives

Αμπέλι-Τρύγος-Μούστος-Κρασί

Οι μαθητές/τριες  του Β3΄ τμήματος με τη δασκάλα τους, κ. Εύη Καπετανάκη, συζήτησαν για το αμπέλι, την καλλιέργειά του και τα μέρη που ευδοκιμεί.  Μελέτησαν τα μέρη του φυτού και δοκίμασαν τον καρπό του. Αναφέρθηκαν στον τρύγο και την παραδοσιακή του γιορτή. Έφεραν στην τάξη σταφύλια και μούστο. Συζήτησαν τη συλλογή των καρπών, το πάτημά τους , το χυμό του φρούτου (μούστος) και την τοποθέτησή του στα βαρέλια για κρασί. 
Σκέφτηκαν  να βιώσουν το γεγονός αυτό φτιάχνοντας παραδοσιακά γλυκά του φθινοπώρου όπως μουσταλευριά και μουστοκούλουρα. Δοκίμασαν τη μουσταλευριά που έφτιαξε η δασκάλα τους και στη συνέχεια σαν μικροί μάγειροι, ζύμωσαν τα δικά τους  μουστοκούλουρα. Τα έψησαν στο φούρνο του σχολείου και τα απόλαυσαν προσφέροντας στους γύρω και βέβαια κερνώντας ο ένας τον άλλο. Η διαδικασία αυτή ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές/τριες.  

Comments are closed.

Links: