Search
Archives

Άσκηση ετοιμότητας για περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας προγραμματισμένη άσκηση εκκένωσης του σχολικού κτιρίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, με σκοπό να διερευνηθεί ο βαθμός ετοιμότητας κυρίως των μαθητών/τριών αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Μετά την ενημέρωση του Διδακτικού Προσωπικού σε Σ.Δ., έγινε τις προηγούμενες ημέρες ενημέρωση και άσκηση των παιδιών από τους/τις δασκάλους/ες τους σχετικά με το θέμα. Κατά τάξη μελέτησαν τα διαγράμματα εκκένωσης του σχολικού κτιρίου και συζητήθηκαν οι ενδεδειγμένες αντδράσεις και δράσεις του καθενός σε ανάλογη περίπτωση. Σήμερα το πρωί έγινε ολιγόλεπτη παρουσίαση του σεναρίου και υπενθύμιση των ενδεδειγμένων αντιδράσεων στο σύνολο των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών από τη Δ/ντρια του σχολείου και στη συνέχεια στις 11.20΄π.μ. ακολούθησε το σενάριο της σεισμικής δόνησης, τα μέτρα αυτοπροστασίας, η εκκένωση του κτιρίου,  η προώθηση των μαθητών/τριών στον προκαθορισμένο χώρο συγκέντρωσης και η καταγραφή των μαθητών/τριών.   

Το επίπεδο κρίθηκε ικανοποιητικό. Τα παιδιά αντιμετώπισαν με σοβαρότητα την κατάσταση έχοντας ευαισθητοποιηθεί για το θέμα από τους/τις εκπαιδευτικούς τις προηγούμενες ημέρες. Εξάλλου είχαν και την εμπειρία παρόμοιων ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά. Η εμπειρία που αποκτάται και οι λεπτομέρειες που διαπιστώνονται ότι χρήζουν βελτίωση από τέτοιου είδους προγραμματισμένες ασκήσεις, κρατούν σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και συνεργασίας όλους τους εμπλεκόμενους.

Comments are closed.

Links: