Search
Archives

Στο Αρχαιολικό Μουσείο Βεργίνας

Την Παρασκευή 5/04/2013 οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης με τη συνοδεία των εκπ/κών των δυο τμημάτων, κ. Σιδεροπούλου Ελένης και κ. Σπυροπούλου Ιωάννας καθώς και της κ. Ιωαννίδου Ελισάβετ, καθηγήτριας μουσικής, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Βεργίνας.

Στην αρχή επισκέφθηκαν το Μουσείο. Ήρθαν σε επαφή με τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών. Στη συνέχεια συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βασιλικοί Παίδες”. Η δράση αυτή είχε ως  σκοπό  να παρουσιάσει όψεις του αρχαίου βίου στην κοιτίδα του μακεδονικού βασιλείου και πρωτεύουσας του κράτους υπό το πρίσμα των θεσμών της εκπαίδευσης, της παιδικής ηλικίας, της εφηβείας και της ενηλικίωσης.
Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών και σε διαμορφωμένο χώρο στο πρώην Δημαρχείο της Βεργίνας.
Οι δραστηριότητες στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι γνωστικού περιεχομένου (γνωριμία με τις ασχολίες «παίδων» και «εφήβων» στη βασιλική αυλή, την εκπαίδευσή τους, την αμφίεσή τους, το γυμνάσιο, τον οίκο, το ανάκτορο), και δημιουργικού χαρακτήρα (κατασκευή ενδυμάτων, καυσίας, ύφανση, κατασκευή ψηφιδωτών, θεατρικό δρώμενο).

Comments are closed.

Links: