Search
Archives

Χορήγηση Πιστοποιητικών Υγείας για εγγραφές μαθητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Υ3γ/ΓΦ13.1/Γ.Π/οικ.28090/21-03-2013 εγκύκλιο του τμήματος Σχολικής Υγείας, της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας, την οποία απέστειλε προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα του ΕΣΥ ? Πανεπιστημιακά, τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, το Υπουργείο Υγείας ορίζει, για το χρονικό διάστημα Απρίλιος έως Οκτώβριος 2013, τη συγκρότηση κλιμακίων ιατρών προς διευκόλυνση των διαδικασιών χορήγησης Πιστοποιητικών Υγείας, ώστε να εξυπηρετηθούν οι εγγραφές των μαθητών στις δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να συμπληρωθεί το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (Α.Δ.Υ.). Στην εγκύκλιο περιγράφονται οι διαδικασίες, προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, στην έκδοση των απαραίτητων, για την εγγραφή στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, πιστοποιητικών υγείας.

 Η υπ΄ αριθ. 58410/Γ4/14.6.05 (ΦΕΚ 859/τευχ. Β/23.6.05) Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρεται στο Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.) του μαθητή/τριας το οποίο συμπληρώνεται κατά την εγγραφή του παιδιού στο Νηπιαγωγείο, στις Α΄, Γ΄ και Ε΄ τάξεις του Δημοτικού σχολείου, στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου, στην Α΄ τάξη του Ενιαίου & του Τεχνικού και Επαγγελματικού Λυκείου.

 Σύμφωνα με το Π.Δ. 201 και το Νόμο 3687, για την εγγραφή των μαθητών/τριών στην Α΄Δημοτικού Σχολείου απαιτούνται:

Πιστοποιητικό οφθαλμολογικής, καρδιολογικής και οδοντολογικής εξέτασης.

 Οι παραπάνω βεβαιώσεις Υγείας, των προς εγγραφή μαθητών/τριών, συμπληρώνονται από ιατρούς ειδικότητας Καρδιολογίας, Οφθαλμολογίας και Οδοντιατρικής

Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι, το Υπουργείο Υγείας & Κοιν/κής Αλληλεγγύης ? Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία μας έχουν κάνει γνωστό ότι:

«Τα παιδιά σχολικής ηλικίας μπορούν να εξεταστούν από Καρδιολόγο Ενηλίκων και μόνο σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα να συνιστάται η περαιτέρω εξέταση από Παιδοκαρδιολόγο»

 Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι γονείς/κηδεμόνες από τα παρακάτω έγγραφα

 Εγκύκλιος Πιστοποιητικά Υγείας.pdf268.32 KB

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΟΠΥΥ.pdf182.68 KB 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.pdf137.31 KB

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ.pdf

Comments are closed.

Links: