Search
Archives

Στη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

Τη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν οι μαθητές/τριες της Δ΄τάξης του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους, κ. Σιδηροπούλου Ελένης και κ. Σπυροπούλου Ιωάννας, καθώς και της κ. Ιορδανίδου Παρθένας, καθηγήτριας Μουσικής. Η Δ΄τάξη υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά καινοτόμο πρόγραμμα με θέμα “Το Δάσος” και στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος επισκέφθηκαν τη σχολή για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα “Επίσκεψη στο αγρόκτημα της Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης”.

Μόλις τα παιδιά αποβιβάστηκαν, τα υποδέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί τη Σχολής και αμέσως επισκέφθηκαν τον πρότυπο αμπελώνα, όπου καλλιεργούνται πειραματικές ποικιλίες αμπέλου. Στη συνέχεια πέρασαν από τον οπωρώνα και τον ελαιώνα. Έπειτα πήγαν στα θερμοκήπια, το οινοποιείο, το εκτροφείο σαλιγκαριών, τους ανθόκηπους και τους λαχανόκηπους, που τους φροντίζουν οι μαθητές/τριες που φοιτούν στη Σχολή. Αμέσως μετά επισκέφθηκαν το νέο γαλακτοκομείο της Σχολής, που θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα των Βαλκανίων. Η περιήγηση τελείωσε με την επίσκεψη στη βιβλιοθήκη της Σχολής, που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες σχολικές βιβλιοθήκες της χώρας, και στα εργαστήρια των Η/Υ.

Μετά την περιήγηση αφιερώθηκε λίγος χρόνος και σε ελεύθερο παιχνίδι στο πευκοδάσος, πολύ κοντά στον πέτρινο Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, που χτίστηκε το 1955 από τους μαθητές/τριες της Σχολής.

Λίγο πριν την αναχώρηση στα παιδιά προσφέρθηκε από ένα γλαστράκι με εποχιακό φυτό και στους εκπαιδευτικούς πληροφοριακό υλικό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη Βιβλιοθήκη μας.

Comments are closed.

Links: