Search
Archives

Η ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη στο χώρο του ισογείου. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται βιβλία κάθε Τετάρτη από 11.45 έως 12.25.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για τη λειτουργία της δανειστικής μας βιβλιοθήκης είναι: κ. Κουμπατή Φανή, δασκάλα του Γ2 τμήματος και Κ. Σαμαρά Ιωάννα, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  συμμετέχουν με μεγάλη διάθεση δανειζόμενοι συχνά βιβλία, φέρνοντας δικά τους βιβλία, κόμιξ  κ.α. , ενώ όσο περνάει ο καιρός παρουσιάζονται κρούσματα βιβλιοφαγίας !!!

Συχνά επιθυμούν να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους από βιβλία που έχουν διαβάσει, να τα σχολιάσουν, να τα βαθμολογήσουν και να μας τα προτείνουν … Τα σχόλιά τους θα αναρτώνται στη σελίδα μας για να ενημερώνονται μικροί και μεγάλοι.
Στο τέλος της σχολικής χρονιάς ένα μικρό δωράκι θα δοθεί στη μαθήτρια ή το μαθητή που θα έχει διαβάσει τα περισσότερα βιβλία.

Τα παιδιά σχολιάζουν και προτείνουν….

 

Διάβασα το βιβλίο “Ζήτω το ποδόσφαιρο” της Φανί Ζολί.

Μου άρεσε πολύ, γιατί ήταν πολύ αστείο και επειδή κι εμένα μου αρέσει το ποδόσφαιρο.

Θέλω να το προτείνω και στα άλλα παιδιά του σχολείου μας για να το διαβάσουν.

                                Σέργιος Φ.

Τάξη Δ3

Βαθμολογία:  10/10

     

 Έχω διαβάσει ένα υπέροχο βιβλίο. Ο τίτλος του είναι “Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα”. Υπάρχουν τρία βιβλία με τον ίδιο τίτλο. Έχω διαβάσει και τα τρία.  Συγγραφέας και εικονογράφος είναι ο Τζεφ Κίνι, που μας συστήνει έναν απροσδόκητο ήρωα. Διαβάστε το, γιατί είναι σα να το έγραψε παιδί. Έχει πλάκα και αγωνία… Ήρωες του βιβλίου είναι: ο Γκρεγκ, ο Ρόντρια, ο Μάνι, ο Ραούλ και άλλοι…

                                                                                                                                      Απόστολος Μπ.

                                                                                                                                       Τάξη Γ1΄

Μου άρεσε το βιβλίο “Άτακτες Νεράϊδες. Η Σοφία και η μαγεμένη κάμπια”. Το έγραψε η Λούσι Μεϊφλάουερ και είναι από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μου άρεσε, γιατί είχε περιπέτεια και ήταν διασκεδαστικό. Σας το προτείνω να το διαβάσετε.

                        Αναστασία Κ.

Τάξη Γ1΄

“Το δώρο της Παπλωματούς” είναι ένα υπέροχο παραμύθι που μιλά για τη χαρά της  προσφοράς. Βραβεύτηκε αρκετές φορές και για το περιεχόμενο και για την εικονογράφηση. Στο τέλος ο βασιλιάς που ήταν άπληστος και  δε χαμογελούσε ποτέ, όχι μόνο χαμογέλασε αλλά δώρισε όλα του τα δώρα για ένα πάπλωμα της Παπλωματούς. 
   Σας προτείνω να το διαβάσετε προσεχτικά για να καταλάβετε το νόημα της ιστορίας. Η ιστορία μας διδάσκει ότι δεν πρέπει ενώ έχουμε πολλά πράγματα να ζητάμε κι άλλα…  Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Τζεφ Μπριμπό.

Άγγελος Π.

Τάξη Γ1΄

Το καλοκαίρι διάβασα το βιβλίο “Τα ψηλά βουνά” του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Μου άρεσε πάρα πολύ! ‘Έμαθα πώς είναι να ζεις πάνω στα βουνά με λίγα πράγματα, διάβασα τις περιπέτειες των παιδιών. Μου άρεσε και επειδή είχε πολλές λέξεις που δε τις χρησιμοποιούμε σήμερα.

 Ελένη Ίτ.

Τάξη Γ1΄

Η “Μελισούλα Σούλα Φροσούλα” είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο. Έχει παραμύθια και ποιηματάκια. Μου άρεσε πάρα πολύ όταν το πρωτοδιάβασα. Έμεινα άφωνη! Ήταν αστείο και με έκανε να γελάω συνέχεια. Το βιβλίο το έγραψε ο Τζειμς Κρους σε μετάφραση Ρένας Καρθαίου.  Σας προτείνω να το διαβάσετε!

Φανή Τσ.

Τάξη Γ1

Διάβασα το βιβλίο “Το ψάρι που χορεύει”. Σας το προτείνω να το διαβάσετε κι εσείς, γιατί είναι πολύ αστείο.

Κωνσταντίνος Π.

Τάξη Γ΄

Comments are closed.

Links: