Search
Archives

Σε χαλβαδοποιείο – Πρόγραμμα “Υγιεινή Διατροφή”

Την Παρασκευή 14/12/12  οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Καπετανάκη Ευμορφίας, κ. Αλεξίας Βασιλειάδου, κ. Παπαδοπούλου Χριστίνας και κ. Μιχαηλίδου Ελένης και στο πλαίσιο του προγράμματος με θέμα “Υγιεινή Διατροφή”, που υλοποιούν τα τμήματα Β1 και Β3 την τρέχουσα σχολική χρονιά, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο/χαλβαδοποιείο “Κανδύλα” στην Πατρίδα Ημαθίας.

 Tα παιδιά έμαθαν ότι ο χαλβάς παρασκευάζεται κυρίως από ταχίνι, ζάχαρη και φυτικά έλαια. Αρχικά αποφλοιώνεται το σουσάμι και στη συνέχεια ψήνεται και αλέθεται για να παρασκευαστεί το ταχίνι. Η ζάχαρη και το νερό ανακατεύονται και ψήνονται στη φωτιά μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε καραμέλα. Ο χαλβάς είναι γλυκό με συστατικά φυτικής προέλευσης και υψηλής θρεπτικής αξίας, ιδιαίτερα δημοφιλές σε περιόδους νηστείας (ιδιαίτερα τη Σαρακοστή), καταναλώνεται σαν κύρια τροφή ή σαν επιδόρπιο με κανέλα ή λεμόνι.

Ο χαλβάς είναι πλούσιος σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και αντιοξειδωτικές ουσίες. Το γεγονός ότι κατά 60% από ταχίνι, έχει ως αποτέλεσμα  οι ευεργετικές ιδιότητες του σπόρου να μεταφέρονται και στο γλυκό. Ο χαλβάς είτε με τη προσθήκη ξηρών καρπών είτε μαζί με όσπρια αποτελεί μια  καλή πηγή πρωτεινών υψηλής βιολογικής αξίας για άτομα τα οποία είναι φυτοφάγοι ή βρίσκονται σε κατάσταση νηστείας.
Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου και οι μαθητές/τριές μας ευχαριστούν τα στελέχη της επιχείρησης για τη φιλοξενία και την ξενάγηση.

Comments are closed.

Links: