Search
Archives

Η Γ΄ τάξη σε τυροκομείο και σε εργοστάσιο τυποποίησης τροφίμων

Το τυροκομείο “Μπέλλας” επισκέφθηκαν οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα τη διατροφή, το οποίο υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά. Τα παιδιά συνοδεύονταν από τις δασκάλες των δυο τμημάτων κ. Λώτη Παναγιώτα και κ. Σιδεροπούλου Αγνή καθώς και από την καθηγήτρια Αγγλικής, κ. Τέτου Γραμματή.

Τα παιδιά επισκέφθηκαν ένα εργοστάσιο με δυνατότητες αυξημένης παραγωγής, το οποίο παράγει μερικά από τα πιο δημοφιλή ελληνικά τυριά, όπως τη φέτα, το παραδοσιακό κασέρι, τον μπάτζο, το καπνιστό Βερμίου, το ημίσκληρο τυρί, το κατσικίσιο λευκό τυρί κ.α. Διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία τυροκομικών προϊόντων, τόσο από φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα όσο και από αγελαδινό γάλα σε μία ευρεία γκάμα συσκευασιών, έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι γευστικές απαιτήσεις του τελικού καταναλωτή.

Ευχαριστούμε τη διεύθυνση και το προσωπικό του εργοστασίου για τη φιλοξενία, την ξενάγηση και την επίλυση των αποριών των μαθητών/τριών μας.

Aργότερα, την ίδια ημέρα, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο τυποποίησης τροφίμων PANINI. Το εργοστάσιο δραστηριοποιείται σε τομείς παρασκευής, τυποποίησης και διακίνησης τροφίμων και ετοίμων φαγητών και απευθύνεται σε ξενοδοχεία, πανεπιστημιακές σχολές, κατασκηνωτικά κέντρα, μονάδες ενόπλων δυνάμεων, σχολές σωμάτων ασφαλείας, αρτοποιεία, super markets, χώρους μαζικής εστίασης και τροφοδοσίες πλοίων.

Τα παιδιά έμαθαν για τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων, την τεχνολογία που απαιτείται, τους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και τις ελεγχόμενες συνθήκες υγιεινής.   

Ευχαριστούμε το προσωπικό για την ξενάγηση κια τη φολιξενία στους χώρους της επιχείρησης.

Comments are closed.

Links: