Search
Archives

Η γιορτή της σημαίας και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Tην Παρασκευή 26/10/12 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η γιορτή για τη σημαία και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η γιορτή ξεκίνησε με την παράδοση της σημαίας από τη Διευθύντρια του Σχολείου μας στη σημαιοφόρο και τους παραστάτες. Απευθυνόμενη σε όλους η Διευθύντρια, κ. Γούτση Θεοδώρα,  σημαιοφόρους και παραστάτες, τους συνέστησε να είναι οι φρουροί και οι υπερασπιστές των ιδανικών που εκπροσωπεί η σημαία της πατρίδας μας και ευχήθηκε να τιμήσουν τις αξίες και τα ιδανικά που εκπροσωπεί το ιερό αυτό σύμβολο.

Στην ομιλία για το νόημα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940  η δασκάλα της Γ΄τάξης, κ. Λώτη Παναγιώτα, αναφέρθηκε στο ΟΧΙ του ελληνικού λαού για να υπερασπίσει το δίκαιο και τη λευτεριά τς Ελλάδας, στις νίκες των Ελλήνων και τον ηρωισμό τους για τα οποία ολόκληρη η Ευρώπη υποκλίθηκε και θαύμασε τον ελληνικό λαό.

Μαθητές και μαθήτριες αφηγήθηκαν το χρονικό της κήρυξης του πολέμου, της εισβολής και της κατοχής αλλά και της ηρωικής αντίστασης των Ελλήνων ενώ άλλοι απήγγειλαν ποιήματα. Την αφήγηση συνόδευαν βίντεο με ιστορικά ντοκουμέντα και τραγούδια της εποχής. Στα τραγούδια συνόδευε τα παιδιά με το αρμόνιο η καθηγήτρια της Γαλλικής κ. Ιωαννίδου Ελισάβετ. Η γιορτή έκλεισε με τον εθνικό ύμνο. Την γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες των δυο τμημάτων της Δ΄ τάξης κ.Σιδηροπούλου Ελένη και κ. Σπυροπούλου Ιωάννα. Στη γιορτή παραβρέθηκαν πολλοί γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας.

  

Comments are closed.

Links: