Search
Archives

ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Σήμερα Παρασκευή 18/05/2012 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών του σχολείου μας παρουσίασαν μια ξεχωριστή εκδήλωση. Το “ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ” ήταν ένα διαφορετικό ταξίδι στο χρόνο, τη μνήμη και την παράδοση διαφόρων τόπων της πατρίδας μας. Σκοπός της εκδήλωσής μας ήταν να προβάλλει την παράδοση περιοχών της χώρας μας  μέσα από τραγούδια, μαντινάδες, χορούς, κείμενα, εικόνες, φορεσιές και άλλα. Σε αυτό το οδοιπορικό προσπαθήσαμε να ζήσουμε μουσικά και να αποδώσουμε χορευτικά, δίνοντας τα χέρια σε κύκλιους σχηματισμούς,  την παράδοση της πατρίδας μας από άκρη σε άκρη ταξιδεύοντας από την Κρήτη μέχρι τη Δυτική Μακεδονία και από την Κάλυμνο ως τη Θράκη.Έχοντας πάντα έντονα χαραγμένους στην ψυχή μας τόπους που κάποτε ήταν Ελλάδα, και παραμένουν Ελλάδα στις καρδιές μας, όλοι μαζί μια συντροφιά αγναντέψαμε τις αλλοτινές μας πατρίδες όπως την Ανατολική Ρωμυλία και τον ματωμένο Πόντο. 

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, κ. Μιχαηλίδου Ελένη και κ. Δημήτρη Τσιούχα, που διοργάνωσαν την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση. 

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Κρητκών Βέροιας για την προσφορά των παραδοσιακών φορεσιών καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη συμβολή του στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.    

                                                                                                                                                                                           Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Comments are closed.

Links: