Search
Archives

Επίσκεψη Ολυμπιονίκη στο σχολείο μας

Σήμερα Τρίτη 8/05/2012 επισκέφθηκε το σχολείο μας η Φωτεινή Βαβάτση, 5η Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004 στο άθλημα της τοξοβολίας.
Η Φωτεινή Βαβάτση διακρίθηκε επίσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με το ομαδικό (2004) λαμβάνοντας την 4η θέση καθώς και την πρώτη (1η) θέση στο πανελλήνιο στρατιωτικό πρωτάθλημα, πανελληνιονίκης.
Η επίσκεψή της έγινε στα πλαίσια του προγράμματος “Ο ολυμπισμός στη διάρκεια των αιώνων” που υλοποιεί το Δ1 τμήμα με τη δασκάλα τους κ. Λώτη Παναγιώτα και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Μιχαηλίδου Ελένη.
Όλο το σχολείο υποδέχθηκε την ολυμπιονίκη στον αύλειο χώρο όπου κάνοντας μια αναπαράσταση της στιγμής που ο ολυμπιονίκης γύριζε νικητής στην πόλη του, τα παιδιά γκρέμισαν τμήμα των τειχών της πόλης, που είχαν ετοιμάσει, για να εισέλθει η νικήτρια των αγώνων. Στη συνέχεια ακολούθησε συμβολικά η στεφάνωση της Ολυμπιονίκη, με στεφάνι ελιάς. Ακολούθησε η γνωριμία με την ολυμπιονίκη και η συνέντευξη που πήραν τα παιδιά από την αθλήτρια.

Η κ. Βαβάτση με ιδιαίτερα τρυφερή διάθεση ενημέρωσε τα παιδιά σχετικά με το άθλημα της τοξοβολίας, τους κανονισμούς, τις δυσκολίες, τις προσπάθειες που χρειάζεται να καταβάλλει ο αθλητής/τρια… Στη συνέχεια έδειξε στα παιδιά τον εξοπλισμό της τοξοβολίας, έριξε η ίδια κάποιες βολές και έδειξε και στα παιδιά πώς να ρίχνουν το τόξο.

Ο ενθουσιασμός των μικρών μαθητών/τριών ήταν μεγάλος!

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Βαβάτση που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και επισκέφθηκε το σχολείο μας. Την  ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που έδωσε στα παιδιά και κυρίως για την υπομονή και την ιδιαίτερα ζεστή συμπεριφορά της με την οποία αγκάλιασε τα παιδιά καθώς και τον κόπο που κατέβαλλε δείχνοντας στο καθένα παιδί ξεχωριστά τον χειρισμό του τόξου.

Την ευχαριστούμε και για την υπόσχεση που μας έδωσε πως θα επισκεφθεί εκ νέου το σχολείο μας ώστε να έχουν τη  δυνατότητα όλα τα παιδιά να σκοπεύσουν με το τόξο της, γιατί σήμερα λόγω έλλειψης χρόνου δεν πρόλαβαν να δοκιμάσουν όλοι οι μαθητές/τριες.

Comments are closed.

Links: