Search
Archives

Επίσκεψη στην έκθεση οπλικών συστημάτων

Σήμερα ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου οι πύλες του Β’ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ στη Βέροια άνοιξαν για τα σχολεία της πόλης… Καθώς ο Άγιος Γεώργιος είναι προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς, έδωσαν την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να δουν και να θαυμάσουν από κοντά κάποια από τα οπλικά συστήματα τα οποία διαθέτει.
Τους χώρους του στρατοπέδου επισκέφτηκαν και οι μαθητές/τριες του ΣΤ2 τμήματος του σχολείου μας μαζί με τη δασκάλα τους κ. Μηρτσέκη Βασιλική. Εκεί τα παιδιά είδαν κάποια απο τα οπλικά συστήματα που διαθέτει η Ελλάδα για τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας.
Ο αξιωματικός που ενημέρωσε και ξενάγησε τους μαθητές μας, ανέφερε ότι το Β΄Σώμα Στρατού που εδρεύει στη Βέροια, έχει αυτή τη στιγμή στρατιώτες σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας ενώ διαθέτει ειρηνευτικό σώμα στη Σερβία, το Αφγανιστάν, και μεμονωμένα άτομα στην Αλβανία και την Κροατία, καθώς και ειρηνευτική δύναμη σε τρεις χώρες της Αφρικής …
Στους χώρους της έκθεσης υπήρχαν επρυστριοφόρα οχήματα μεταφοράς στρατιωτών ,κινητές μονάδες μαγειρείων, που ετοίμασαν προς επίδειξη ψωμάκια και κουλούρια στους μαθητές, μηχανοκίνητα ΗAMMER, νοσοκομειακά οχήματα, στρατιωτικά γερανοφόρα οχήματα, σκηνές εκστρατείας, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και φυσικά όπλα παντός τύπου.
Όπως ήταν φυσικό οι μαθητές και μαθήτριές μας ενθουσιάστηκαν και ένιωσαν περήφανοι που στην πόλη μας εδρεύει το Β΄Σώμα Στρατού.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΘΕΣΗΣ.

Comments are closed.

Links: