Search
Archives

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

O Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FΑΟ) καθιέρωσε την 21η Μαρτίου κάθε έτους, πρώτη ημέρα της άνοιξης, να εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να αφυπνίζει όλον τον κόσμο και να υπενθυμίζει ότι ζωή χωρίς δάση και φυσικό περιβάλλον δε μπορεί να υπάρξει.

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, στις 21 Μαρτίου 2012, και στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα το νερό και το περιβάλλον που υλοποιούν τα δυο τμήματα της Δ΄τάξης (Δ1 και Δ3) την τρέχουσα σχολική χρονιά, προσκαλέσαμε στο σχολείο μας έναν δασολόγο, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη σημασία των δασών στη ζωή των ανθρώπων.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Επιπλέον, παρατηρήσαμε ότι τα παρτέρια που βρίσκονταν μπροστά στην αυλόπορτα του σχολείου μας ήταν παρατημένα, γεμάτα σκουπίδια και αγριόχορτα. Τα παιδιά σκέφθηκαν να φυτέψουμε φυτά για να ομορφύνουμε τα παρτέρια μας. Έτσι κι έγινε! Αφού σκάφθηκε ο κήπος και πήραμε τα φυτά, προσφορά μικρών δεντρυλλίων από το φυτώριο του Δήμου Βέροιας, προχωρήσαμε στο φύτεμα. Μετά από αρκετή προσπάθεια, ο κήπος ήταν έτοιμος. Έκτοτε καθημερινά τα παιδιά αναλαμβάνουν να ποτίζουν, να σκαλίζουν και να φροντίζουν τα φυτά μας. Με την προσπάθεια αυτή κάναμε κι εμείς πράξη το σύνθημα της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου «Προστατέψτε, βελτιώστε, μεγαλώστε και παραδώστε σε καλύτερη κατάσταση τα δάση στις ερχόμενες γενιές, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί» με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας.
Δείτε πώς ήταν τα παρτέρια μας ΠΡΙΝ την προσπάθειά μας:


Δείτε τις φωτογραφίες μας ΜΕΤΑ από την προσπάθεια αυτή:

Comments are closed.

Links: