Search
Archives

Εκδήλωση 17ης Νοεμβρίου στο σχολείο μας

“Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι” του Τ. Λειβαδίτη, ήταν ένα από τα μηνύματα που ακούστηκε την ημέρα μνήμης της επετείου του Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε1 και Στ2 τμημάτων του σχολείου μας.

Η 17η Νοεμβρίου συμβολίζει την προσήλωση στην ελευθερία των πολιτών απέναντι σε ανελεύθερα καθεστώτα, δηλαδή την προσήλωση στη Δημοκρατία. Μια εκδήλωση που δεν ήταν απλή απαρίθμηση συμβάντων, χρονολογιών και ονομάτων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από δρώμενα, θεατρικά, τραγούδια και ποιήματα μας θύμισαν τις πικρές εκείνες ημέρες, μας συγκίνησαν και μας υπενθύμισαν πως «Το Πολυτεχνείο ζει!» και πως χρέος των νέων γενεών είναι να υπερασπιζόμαστε και να διαφυλάττουμε το πολίτευμα της Δημοκρατίας.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων τμημάτων, κ. Πετανίδης Δημήτριος και κ. Βασιλική Μηρτσέκη.Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας και πολλοί γονείς και κηδεμόνες.

Comments are closed.

Links: