Search
Archives

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 4ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 το σχολείο μας συμμετείχε στο 4ο Μαθητικό Προσυνέδριο Πληροφορικής, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας με την παρουσίαση δυο εργασιών:

1. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ1 τμήματος παρουσίασαν την εργασία με θέμα «Ο φαταούλας»: Μία εφαρμογή προγραμματισμού με το εργαλείο Scratch. Επιβλέπουσα εκπαιδευτικός ήταν η κ. Ψαρά Ελένη, καθηγήτρια Πληροφορικής και

2. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ2 τμήματος παρουσίασαν εργασία με θέμα «e-typakia» Ηλεκτρονικό Σχολικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης. Επιβλέπουσα εκπαιδευτικός ήταν η δασκάλα του τμήματος, κ. Μηρτσέκη Βασιλική.

Η εμπειρία αυτή ήταν σημαντική για τα παιδιά μας. Βρέθηκαν για πρώτη φορά σε ένα συνέδριο στο οποίο σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του νομού μας  παρουσίασαν τις εργασίες τους. Η ομαδικότητα και η συν εργατικότητα που χαρακτήριζε και τις δυο ομάδες μαθητών/τριών ήταν καταπληκτική. Οι μαθητές/τριες μας αισθάνθηκαν μέσα από αυτή τη δράση πως η μαθησιακή διαδικασία δεν είναι μόνο ατομική υπόθεση αλλά και μια διαδικασία που συντελείται και εξαρτάται από τη συμμετοχή και συνεργασία όλων.  Τα παιδιά ξεχώρισαν! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς μας!


Comments are closed.

Links: