Search
Archives

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ’ τάξης στο ΝΟΗΣΙΣ

Την Πέμπτη 10.11.2022 τα παιδιά της Στ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφθηκαν με τη συνοδεία των διδασκαλισσών των δύο τμημάτων και του καθηγητή Πληροφορικής του Σχολείου μας το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Τεχνολογίας. Εκεί είδαν ομοιώματα τεχνολογικών επιτευγμάτων της αρχαίας Ελλάδας και αργότερα στο Εκθετήριο Αυτοκινήτων γνώρισαν την ιστορία συλλεκτικών οχημάτων από τη δεκαετία του ΄20 μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Στη συνέχεια, απόλαυσαν στο Πλανητάριο την προβολή «Από τη Γη στο Σύμπαν» και ταξιδέψανε πέρα από τον Γαλαξία.

 Τέλος, στο τεχνοπάρκο μέσα από τα διαδραστικά του εκθέματα, τα παιδιά κατανόησαν βασικούς επιστημονικούς νόμους και φαινόμενα που αναφέρονται σε μια ποικιλία επιστημονικών θεμάτων, όπως τον ηλεκτρισμό, τον μαγνητισμό, την οπτική, τη μηχανική κ.ά.. Στο τεχνοπάρκο, που είναι ένας χώρος διάδρασης, τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και έμαθαν πολλά διασκεδάζοντας.

Τα διαδραστικά εκθέματα του πάρκου κινητοποίησαν τη διάθεση για γνώση, ενθάρρυναν την ενασχόληση με την τεχνολογία και μετέτρεψαν την κατανόηση βασικών επιστημονικών νόμων και φαινομένων, κυριολεκτικά σε παιχνίδι.

Τα παιδιά επέστρεψαν από την επίσκεψη ενθουσιασμένα και γεμάτα γνώσεις και εμπειρίες.

  1. NOHSIS 1Α
  2. NOHSIS 2Α
  3. NOHSIS 3Α
  4. NOHSIS 5Α
  5. NOHSIS 7Α
  6. NOHSIS 8Α
  7. NOHSIS 9Α

Comments are closed.

Links: