Search
Archives

Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα”Στοματική Υγιεινή” από το τμήμα Α2

Κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου το Α2 τμήμα του Σχολείου μας σε συνεργασία με τη νοσηλεύτρια του σχολείου μας κ. Θεανώ Δράμαλη υλοποίησε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα “Στοματική Υγιεινή”. Στόχος του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών σε θέματα στοματικής υγιεινής και η παροχή χρήσιμων συμβουλών για τη στοματική υγεία και διατροφή.

Στο διάστημα αυτό παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο στοματικής υγιεινής, διαβάσαμε παραμύθια και μάθαμε τραγούδια για τα δοντάκια μας. Φτιάξαμε κολλάζ με υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές που σχηματίζουν το χαρούμενο και το λυπημένο δοντάκι αντίστοιχα. Επιπλέον, σχηματίσαμε παζλ αρίθμησης και παζλ φρούτων, αντιστοιχίσαμε οδοντόβουρτσες με μικρόβια και αριθμήσαμε τα δόντια μας. Ακόμη, ξεχωρίσαμε τα δόντια μας από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο και αντίστροφα έτσι ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά την ικανότητα αντίληψης μεγεθών. Ασχοληθήκαμε με γλωσσικές δραστηριότητες που αφορούν στη σωστή φωνολογική χροιά των γραμμάτων, μιλήσαμε για τις σύνθετες λέξεις (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα κλπ) και συμπληρώσαμε αντίστοιχα φύλλα εργασίας. Χρησιμοποιήσαμε το αυγό στη θέση του δοντιού σε πειράματα για να κατανοήσουν τα παιδιά το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τα δόντια μας κάθε μέρα. Έτσι κάθε παιδί πήρε το δικό του ημερολόγιο βουρτσίσματος και στο τέλος του προγράμματος πήραν το βραβείο τους με μήνυμα από τη νεράιδα των δοντιών.

Μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις οι μαθητές/τριες έμαθαν για τη μορφολογία, τη λειτουργία και τη σημασία των δοντιών. Να ξεχωρίζουν τα δόντια σε νεογιλά και μόνιμα και να κατανοούν τη σπουδαιότητα της διατήρησης της καλής τους υγείας. Επιπρόσθετα, γνώρισαν τις τροφές που καταστρέφουν τα δόντια και τις ασθένειες που προκαλεί η κατανάλωσή τους, κατανόησαν τη θρεπτική αξία των τροφών και ξεχώρισαν τις υγιεινές από τις ανθυγιεινές τροφές. Τέλος, γνώρισαν τα προϊόντα στοματικής υγιεινής και αντιλήφθηκαν την αξία του σωστού τρόπου βουρτσίσματος.

  1. Στ.Υ. 1
  2. Στ.Υ.3
  3. Στ.Υ2
  4. Στ.Υ4
  5. Στ.Υ5
  6. Στ.Υ6
  7. Στ.Υ7
  8. Στ.Υ8
  9. Στ.Υ9
  10. Στ.Υ10
  11. Στ.Υ11
  12. Στ.Υ12
  13. Στ.Υ14
  14. Στ.Υ15
  15. Στ.Υ16
  16. Στ.Υ17
  17. Στ.Υ18
  18. Στ.Υ19
  19. Στ.Υ20
  20. ΣτΥ13

Comments are closed.

Links: