Search
Archives

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

20371354

Κάθε χρόνο, στις 21 Μαρτίου, γιορτάζεται η Γαλλοφωνία στις πέντε ηπείρους. Το Γαλλικό Ινστιτούτο και οι Γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα οργανώνουν πολιτιστικό πρόγραμμα για να γιορτάσουν το γεγονός ότι ανήκουν σε μια γλωσσολογική κοινότητα περίπου 300 εκατομμυρίων ανθρώπων που «μοιράζονται τη γαλλική γλώσσα».

Έτσι και φέτος, η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας «ταξιδεύουν» τον γαλλικό κινηματογράφο σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποιούν προβολές ταινιών σε όλες τις πόλεις.

Η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Ημαθίας, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, το Σχολικό Σύμβουλο Γαλλικών (ΠΕ05) κ. Λεωνίδα Παρτσανάκη και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων), οργάνωσαν την προβολή παιδικών γαλλικών ταινιών στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Με αυτή την αφορμή και δεδομένου ενός καινοτόμου πολιτιστικού προγράμματος που εκπονείται στο τμήμα Γαλλικών της Ε΄τάξης, το οποίο ονομάζεται “Vive le fran?ais” , και αφορά τα Γαλλικά σε όλο τον κόσμο, το συγκεκριμένο τμήμα παρακολούθησε τη γαλλική ταινία “Comme un lion” (“Σαν λιοντάρι”).

Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, κ. Βαβούρα Δέσποινα, ΠΕ05 και κ. Κωστοπούλου Παρασκευή, ΠΕ08.

Η υπόθεση της ταινίας είναι η εξής:

 

FRANCE / ΓΑΛΛΙΑ, 2012

Σκηνοθεσία / R?alisation : Samuel Collardey

Ο Μιτρί είναι 15 χρονών και ζει σ? ένα χωριό στη Σενεγάλη. Όπως όλοι οι νέοι της ηλικίας του, παίζει ποδόσφαιρο και ονειρεύεται τη Μπάρτσα και την Τσέλσι. Όταν τον ανακαλύπτει ένας κυνηγός ταλέντων, ο Μίτρι πιστεύει στην τύχη του. Αλλά, για να κατακτήσει τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, πρέπει να πληρώσει. Η οικογένεια του συγκεντρώνει χρήματα και αποκτά χρέη για να τον βοηθήσει.

Comments are closed.

Links: